Hoppa till innehåll

Om oss

Brigitta Neuwirth - Måltiden Göteborg

Riktigt god mat, som hemma

Mina föräldrar ägde en restaurang i Ungern vilket gjorde att jag redan som barn blev involverad i matkulturen. Jag fick lära mig en del av mina föräldrar men största lärdomen var att man ska laga mat med hjärtat och använda kryddor för en lyckad måltid. Bra arbete kräver tid.

Jag älskar att göra gulaschgryta/soppa utomhus i en kittel över öppen eld. Smakerna blir lite mer speciella. Mina föräldrar har alltid lagat gulasch utomhus och jag var alltid nyfiken samt älskade lukten av rök som kom från veden. Matlagning för mig är att skapa olika maträtter med varierande smaksättning.

Grundare och krögarinna
Brigitta Neuwirth

Mattias Bramstång

Mattias Bramstång

Favoritmat: Surkål och rotmos

Bästa på djuret: Entrecote, det är väldigt gött del av djuret då den har både fett och rent kött.

Dricker gärna: Öl och kaffe. 

Kol eller gasol när det gäller grillen hemma: kol, för att maten får en helt annan smak, luktar gött och maten blir mer smaksatt.

Varför började du laga mat: Jag ville göra något annorlunda och matlagning är alltid kul och överraskande. 

Daniel Wittkämåer

Daniel Wittkämper

Favoritmat: Allt som grillas

Bästa på djuret: Picanha och entrecote

Dricker gärna: Rött vin och öl

Kol eller gasol när det gäller grillen hemma: Kol givetvis. För mig är det hela processen med att tända upp och vänta på glöden, det ryker och flammar och värmen slår emot.

Varför började du laga mat: Mat är mitt största intresse, jag gillar olika maträtter och tänker nästan alltid på mat och matlagning.

Vår syn på mat

Mat skall smaka gott, det bygger på följande; Råvaror, kärlek, tid och intresse.

Vi väljer de bästa råvarorna vi kan hitta, vi strävar efter att det skall vara färskt, ekologiskt, närodlat och bra för både kropp och själ. Goda smaker kommer från kärlek till hantverket; att älska smaker, att uppskata goda kryddor, att vara nyfiken och ständigt vilja ha det bästa för allt på tallriken.

Tid och intresse kommer från passion; att kunna prioritera och våga investera tid samt växa med uppgiften och hantverket att laga en riktigt god måltid.

Vi serverar den mat vi äter själva, den mat du finner hos oss är den maten vi själva gillar och är rolig att göra. Mat som är tillagad med kärlek smakar bättre och det märks, kunderna är nöjda och kommer tillbaka.

”Det är väldigt trevligt och kunna välja mellan både god vegetarisk och traditionell mat. Jag gillar verkligen fisk, och Måltidens fisk är alltid ett säker kort.”

Daniel Pintaric